Lars-Erik Görjevik

Välkommen till min sida om modellfotografering!

Jag heter Lars-Erik Görjevik och är bosatt i Sollentuna strax norr om Stockholm.

Mitt fotograferande började lite mer på allvar under 1970-talet, då jag skaffade mig min första systemkamera, som sedan har blivit en trogen följeslagare, även om den förstås har bytts ut några gånger under årens lopp. Från början var det analog fotografering men från 2008 har jag övergått helt till digitalt foto. Under årens lopp har jag fotat framförallt modell-, natur- och resefoto. Min firma, Modella Foto & Reportage, grundade jag redan 1980.

Jag har således lång erfarenhet av såväl foto som modellfoto, även om jag inte är yrkesfotograf. Några kurser och workshops har det också blivit under vägen inom såväl foto som bildbehandling. Jag är aktiv i Sundbybergs fotoklubb.

När det gäller modellfoto så är jag trött på alla klichéartade modeller, välretuscherade och tillrättalagda så att alla ser likadana ut. Vill hitta personen i bilden och finna skönheten och spänningen hos varje ny modell jag fotograferar. Sparsamt med smink, naturliga miljöer och realistiska situationer är ledord. Varje fotografering föregås av utbyte av idéer och bildupplägg via PM/mail.

Jag vill visa nya sätt att ta mode- och reklambilder, personporträtt samt konstnärliga bilder. Bygger gärna upp sessionen efter någon aktivitet eller handling, ex. gymnastik, dans, båtliv, bussresan. Du får gärna ha egna idéer.

Jag har även tillgång till egen studio.

Vill du jobba med mig är du mer än välkommen att höra av dig. Jag har även möjlighet att fota på andra platser än Stockholm, så även om du inte bor här så dra dig inte för att höra av dig.

Förutom de bilder du kan hitta på den här sidan, så finns jag även på följande sidor:
Hemsida: Modella Foto & Reportage
Facebook: Modella Foto & Reportage